100% Veganistisch
Boven €100 gratis verzending

Plastic PET

Wat is plastic Pet en hoe wordt het gemaakt? PET wordt gehaald uit gerecyclede flessen en is daarom ook geheel veganistisch. Er komen absoluut geen dierlijke materialen in voor en het maakt deze wereld een stukje schoner. Het was echter een petrochemisch bestanddeel en was niet verteerbaar door de natuur. Echter omdat het de afvalberg enorm doet slinken en omdat er geen nadelige stoffen bij vrijkomen is het vegan te noemen. Deze techniek heeft er in Nederland voor gezorgd dat er statiegeld flessen zijn. Waardoor er momenteel alleen in Nederland al 90% wordt gerecycled en daardoor dus minder troep op onze afvalbergen komt. In het buitenland en met name in Afrika heeft dit enorme positieve effecten en wordt de vervuiling enorm teruggedrongen.

PET

Pet staat voor polyethyleentereftalaat. Dit zijn polymeer korrels die tot 180 graden verwarmd worden waarna er een vorm uit geblazen kan worden waaronder bijvoorbeeld plastic flessen. Wanneer deze flessen worden ingezameld en terug gaan naar de fabriek, kan ditzelfde proces herhaald worden. Zo kunnen er weer nieuwe flessen gemaakt worden maar ook vegan schoenen en accessoires. De kleuren worden geselecteerd tijdens het recyclen of wordt toegevoegd door middel van biologische inkt. Het mooie van PET is dat er bacteriën zijn die er voor zorgen dat PET verteerd kan worden. Op die manier werkt het dubbel op, de afvalberg slinkt en wat er voor terugkomt breekt af.

Plastic PET Schoenen

Dankzij deze techniek zijn er natuurlijk ook in de vegan schoenen branche grote stappen genomen. De schoenen die bijzonder duurzaam en afgewerkt zijn, worden met de hand gemaakt in Portugal. Deze zijn nu verkrijgbaar in de online webshop.

Menu
Home
Dames
Heren
Accessoires
Login
Materialen
Blog
Winkelwagen
Verzendkosten
€ 6,95
Te betalen
Doorgaan met bestellen
Onderdeel van Dutch Focus Group | Copyright © 2021
Alle rechten voorbehouden
Veganwear.nl,
realisatie door
050media