100% Veganistisch
Boven €100 gratis verzending

Microfibers

Over microfibers valt heel wat te vertellen en zo positief zijn wij zelf niet zo over dit materiaal. Microfibers worden gemaakt van vezels van polyester en polyamide door verhitting of door strekking van dit materiaal en zijn petrochemisch. Micro fibers zijn erg klein en fijn, zo is een fiber maar een kwart zo groot als een zijden draad. Het is in elke vorm te krijgen die gewenst is. Daardoor is het een makkelijk textiel waar eigenlijk alles van gemaakt kan worden. Dit betekent dat de fibers niet biodegradable zijn. De natuur breekt ze niet af en dit zorgt de laatste tijd voor nogal wat ophef. Toch zijn micro fibers vegan, waarom is dat dan? Heel simpel er zitten geen dierlijke materialen in. Ja dat moeten we het nageven, het is geheel diervrij.

Voordelen Microfibers

De voordelen zijn dus eigenlijk dat het geen dierlijke materialen bevat en dat het makkelijk te verwerken is. Dit uit zich in vele facetten, zo kunnen bijvoorbeeld schoenen in elke kleur of stijl worden geproduceerd. De kleurstoffen die hiervoor gebruikt worden kunnen wel vegan zijn. Wij kiezen dan ook alleen voor biologische inkt en het gebruik daarvan. Ook met het uiterlijk van het textiel valt veel te doen. Daarom is er ruwe en gladde textiel en is elke vegan schoen makkelijk te voorzien van een unieke look. Schoonmaken is ook een makkie, het neemt slecht vuil op en met een natte lauwe doek is het zo schoon gemaakt. De meeste micro fiber producten zijn dan ook waterdicht en vuilafstotend.

Nadelen Microfibers

Tja, de nadelen zijn er eigenlijk ook wel. Zoals eerder aangegeven zijn micro fibers niet door de natuur af te breken. Ja daar ga je dan met je ecologische voetstap. Natuurlijk is het diervrij, echter die dieren lijden er wel onder. Zo zijn er de laatste tijd heel wat onderzoeken gedaan naar diezelfde fibers in onze oceanen. En tot grote schrik van de biologen worden er overal fibers gevonden, niet alleen in het water maar ook in al het leven wat zich hierin bevindt. Van plankton tot aan de de planten en vissen die in deze oceanen leven.

Uiteindelijk belandt er dus een hoop rotzooi in de natuur, terwijl we dat absoluut niet willen. Veel leveranciers van vegan schoenen en producten zijn zich hier ook van bewust. Daarom wordt er al enorm gelet op met het maken van vegan schoenen en worden er over het algemeen alleen micro fibers gebruikt die materiaal vast zijn en niet verwasbaar zijn.

Menu
Home
Dames
Heren
Accessoires
Login
Materialen
Blog
Winkelwagen
Verzendkosten
€ 6,95
Te betalen
Doorgaan met bestellen
Onderdeel van Dutch Focus Group | Copyright © 2021
Alle rechten voorbehouden
Veganwear.nl,
realisatie door
050media