100% Veganistisch
Boven €80 gratis verzending

Ananasleer Pinatex

Ananasleer Piñatex

Wat is Piñatex? Piñatex is een nieuw vegan textiel, wat online te koop is in een beperkt aantal online vegan webshops, en verovert de wereld. Het is gemaakt van vezels uit de ananas bladeren op de Philippijnen en is daarom een restproduct van de ananasteelt een wordt ook wel ananasleer genoemd. Deze bladeren worden op een al eeuwen oude bekende manier gedroogd en daarna uitgeslagen tot vezels. Deze vezels worden gewassen en gedroogd, waarna ze verscheept worden naar Spanje. Hier worden de vezels gesorteerd en samen met polymeer wordt de stof gemaakt. Deze stof gaat vervolgens naar de Vegan schoenen producenten die er de mooiste Vegan schoenen, Vegan tassen en Vegan accessoires van maken. De ontwikkelaar van deze stof is Carmen Hijosa van het bedrijf Ananas Anam. Dit Engelse bedrijf exporteert deze stof nu over de hele wereld.

Hier vindt u meer informatie over het gloednieuwe en revolutionaire textiel! Dit bijzondere product, wat ook wel het plantaardige alternatief voor leer genoemd wordt, is in Nederland exclusief bij ons te verkrijgen. Piñatex wordt gemaakt door Ananas-Anam.

Het materiaal krijgt in korte tijd steeds meer erkenning. En hoewel er op dit moment nog slechts een beperkt aantal eindproducten beschikbaar zijn, gaan er steeds meer ontwerpers aan het werk met dit duurzame alternatief.

Kwaliteit

Piñatex voldoet daarom aan diverse ISO-normen.

Eigenschappen:

  • sterk
  • breed inzetbaar
  • ademend
  • zacht
  • lichtgewicht
  • flexibel
  • soepel
  • eenvoudig te bewerken
  • goed printbaar

Duurzaam

Gemaakt uit een restproduct en volledig “cradle-to-cradle”.

Natuurlijk en duurzaam

Dit nieuwe en “world-changing” materiaal is een bijproduct uit een bijproduct van de ananasteelt. Daarom zijn er dan ook geen extra stoffen zoals water, mest en pesticiden benodigd om het te kunnen maken.

Breed toepasbaar.

Dit unieke materiaal is zeer breed toepasbaar en daarom verkrijgbaar in diverse afwerkingen en applicaties.

Veganistisch

Piñatex past perfect binnen de veganistische lifestyle.

Veganistische lifestyle

Pinatex past prima binnen een veganistische lifestyle! De “cradle-to-cradle” wijze van fabriceren. Het overal kunnen traceren van de grondstoffen, en het feit dat Piñatex gemaakt wordt uit een restmateriaal van de ananasteelt. En uiteraard doordat er geen enkele dierlijke grondstoffen aan te pas komen.  Maken dat alle producten van dit materiaal heel goed binnen de veganistische lifestyle passen.

Kwaliteit

De kwaliteit van het Piñatex is bijzonder hoog! Er wordt in het laboratorium onderzoek naar gedaan en wordt uitgebreid getest. Hierdoor voldoet het aan diverse ISO-normen en heeft daarom evenals leer, een duurzaam karakter.

Leer vervanger

Omdat we het niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Piñatex is geen leer! Er komen geen dierlijke grondstoffen aan te pas bij de vervaardiging van het materiaal, daarom kan het dan ook nooit leer zijn. Vezels van de ananasbladeren zijn de grondstof voor dit materiaal wat wel alle kenmerkende eigenschappen van leer draagt! Vandaar dat het ook wel bekend staat als de biologische, plantaardige en/of veganistische vervanger voor leer.

 
Menu
Home
Dames
Heren
Accessoires
Sale
Materialen
Blog
Winkelwagen
Verzendkosten
€ 6,95
Te betalen
Doorgaan met bestellen
Onderdeel van Dutch Focus Group | Copyright © 2018
Alle rechten voorbehouden
Veganwear.nl,
realisatie door
050media