100% Veganistisch
Boven €100 gratis verzending

Schoenen van Piñatex ananasleer

10 artikelen

Filters

Filter op
Maat
Kleur
Materiaal
uitneembare inlegzool
Sorteren op
Meest bekeken

Schoenen van ananasleer

Op zoek naar dagelijkse gebruiksvoorwerpen om je voetstap zo klein mogelijk te houden en daar de aarde, dieren of mensen zo min mogelijk mee te belasten? Schoenen van Pinãtex ananasleer passen daar volledig bij. Hippe, trendy schoenen en accessoires waarmee je volgens de laatste mode een verantwoorde stap zet. Zo zijn er enkellaarsjes maar ook boots, sneakers en slippers te krijgen van dit fantastische cradle to cradle materiaal. Samen met een tas of portemonnee van ananasleer blijft je voetstap wel erg klein op moeder aarde.

Ananasleer Piñatex

Wat is Piñatex ananasleer? Piñatex is een nieuw vegan textiel, wat online te koop is in een beperkt aantal online vegan webshops en verovert de wereld. Het is gemaakt van vezels uit de ananas bladeren op de Philippijnen en is daarom een restproduct van de ananasteelt en wordt ook wel ananasleer genoemd. Deze bladeren worden op een al eeuwen oude bekende manier gedroogd en daarna uitgeslagen tot vezels. Deze vezels worden gewassen en gedroogd, waarna ze verscheept worden naar Spanje. Hier worden de vezels gesorteerd en samen met polymeer wordt de stof gemaakt. Deze stof gaat vervolgens naar de schoenen ateliers die er de mooiste Vegan schoenenVegan tassen en Vegan accessoires van maken. De ontwikkelaar van deze stof is Carmen Hijosa van het bedrijf Ananas Anam. Dit Engelse bedrijf exporteert deze stof nu over de hele wereld.

Het materiaal krijgt in korte tijd steeds meer erkenning. En hoewel er op dit moment nog slechts een beperkt aantal eindproducten beschikbaar zijn, gaan er steeds meer ontwerpers aan het werk met dit duurzame alternatief.

Pinatex is duurzaam en natuurlijk

Piñatex voldoet daarom aan diverse ISO-normen.

Eigenschappen ananasleer:
  • sterk
  • breed inzetbaar
  • ademend
  • zacht
  • lichtgewicht
  • flexibel
  • soepel
  • eenvoudig te bewerken
  • goed printbaar

Dit nieuwe en “world-changing” materiaal is een bijproduct uit de ananasteelt. Daarom zijn er dan ook geen extra stoffen zoals water, mest en pesticiden benodigd om het te kunnen maken.

Ananasleer is breed toepasbaar

Dit unieke materiaal is zeer breed toepasbaar en daarom verkrijgbaar in diverse afwerkingen en designs. Dit maakt het eigenlijk mogelijk om het overal voor te gebruiken, van bank tot autobekleding en natuurlijk voor dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Veganistische lifestyle

Piñatex past prima binnen een veganistische lifestyle! De “cradle-to-cradle” wijze van fabriceren, het overal kunnen traceren van de grondstoffen en het feit dat Piñatex gemaakt wordt uit een restmateriaal van de ananasteelt. En uiteraard doordat er geen enkele dierlijke grondstoffen aan te pas komen, maken dat alle producten van dit materiaal heel goed binnen de veganistische lifestyle passen.

Handwerk Kwaliteit Piñatex

De kwaliteit van het Piñatex is bijzonder hoog! Er wordt in het laboratorium onderzoek naar gedaan en wordt uitgebreid getest. Hierdoor voldoet het aan diverse ISO-normen en heeft daarom evenals leer, een duurzaam karakter. Daarnaast worden de schoenen bij Veganwear.nl aangeboden nog met de hand in schoenen ateliers gemaakt, vol liefde, passie en traditioneel volgens eeuwen oud vakmanschap.

Leer vervanger

Omdat we het niet vaak genoeg kunnen benadrukken. Piñatex is geen leer! Er komen geen dierlijke grondstoffen aan te pas bij de vervaardiging van het materiaal, daarom kan het dan ook nooit leer zijn. Vezels van de ananasbladeren zijn de grondstof voor dit materiaal wat wel alle kenmerkende eigenschappen van leer draagt! Vandaar dat het ook wel bekend staat als de biologische, plantaardige en/of veganistische vervanger voor leer.

Menu
Home
Dames
Heren
Accessoires
Login
Materialen
Blog
Winkelwagen
Verzendkosten
€ 6,95
Te betalen
Doorgaan met bestellen
Onderdeel van Dutch Focus Group | Copyright © 2021
Alle rechten voorbehouden
Veganwear.nl,
realisatie door
050media