100% Veganistisch
Boven €100 gratis verzending

Kurk

6 artikelen

Filters

Filter op
Maat
Kleur
Materiaal
uitneembare inlegzool
Sorteren op
Meest bekeken

Kurk

Kurk wordt gewonnen van de kurkeik (Quercus suber L.) Deze eik groeit in subtropisch klimaat en wordt vooral gekweekt in Portugal en Spanje. Voordat een kurkeik geschild kan worden moet hij eerst even groeien, 25 jaar welteverstaan. Na 25 jaar wordt de boom elke 9 jaar geschild en de eerste schil is niet de beste. Daarom duurt het bij een kurkeik tussen de 30 en 35 jaar voordat er wat met de kurk gedaan kan worden. Een kurkeik wordt ongeveer 200 jaar. Dat is dus een keer of achttien schillen.

Kurk schoenen

 

De meeste Kurk valt vegan te noemen, dit omdat er geen pesticiden en kunstmest gebruikt worden. Ook lijdt de boom niet na de schilling en groeit gewoon door. Kurkmateriaal heeft veel mogelijkheden en ook in de mode wordt het alsmaar bekender. Zo zijn er tegenwoordig meubels, kleding, vloeren, portemonnees en schoenen te krijgen van dit materiaal. Voor de schoenen wordt kurk nog niet zo lang gebruikt en het blijkt er een uitmuntend materiaal voor te zijn. Zo kunnen er zolen van gemaakt worden, maar ook zeker de buitenkant van de schoen. Veel handgemaakte schoenen uit Portugal bevatten kurk waardoor een exclusief product beschikbaar komt voor de veganisten en de bewuste consumenten. Het materiaal is waterdicht, isolerend en ademt in vele gevallen ook nog eens. De duurzaamheid is uitstekend ondanks dat het een wat zachter materiaal is.

Vegan damesschoenen

Veel vegan schoenen zijn tegenwoordig voorzien van de schors van de kurkeik, dat geldt voor slippers en sneakers maar ook voor enkellaarsjes. Het zijn echter allang niet meer alleen de dames schoenen, ook worden er tassen, hoeden, heren schoenen en portemonnees van gemaakt. Met veel plezier zien wij de vraag en het aanbod groter worden. Naast Piñatex hebben vegan schoenen van dit materiaal dan ook verreweg de voorkeur in ons assortiment. Dit omdat de vegan eigenschappen overal aanwezig zijn en het aan de strengste keurmerken voldoet. Kortom een materiaal waar u nog veel van zal zien binnen de vegan fashion en hopelijk ook ver daar buiten.

Menu
Home
Dames
Heren
Accessoires
Login
Materialen
Blog
Winkelwagen
Verzendkosten
€ 6,95
Te betalen
Doorgaan met bestellen
Onderdeel van Dutch Focus Group | Copyright © 2021
Alle rechten voorbehouden
Veganwear.nl,
realisatie door
050media