100% Veganistisch
Boven €100 gratis verzending

Hoe groot is mijn Voetafdruk?

Hoe groot in mijn voetafdruk heeft te maken met je ecologische voetafdruk op deze planeet, hoe minder duurzaam je voetafdruk hoe groter je belasting op aarde. De gemiddelde Nederlander heeft een voetafdruk die negen maal zo groot is als dat moeder aarde aankan. Dit heeft te maken met veel factoren zoals eetgewoontes, consumptie gedrag, vervoer keuze, water en stroomverbruik, en afvalrecycling. Alles begint echter met bewustwording, als je weet wat het verschil kan zijn en wat daardoor veranderd, dan verander jij ook.

Voetafdruktest

Er zijn verschillende voetafdruktesten te vinden op het internet, de test van WWF is vrij uitgebreid en hier te vinden. Ook is er een leuke voetafdruktest van NJR, een vooruitstrevende jongeren organisatie die vindt je hier. Één ding is wel duidelijk onze voetafdruk in Nederland is hoog en door onze hoge economische standaard niet zomaar minder, daar zullen we echt wat voor moeten doen! En eigenlijk is dat niet eens zo ingewikkeld, bewustwording daar draait het om!

Duurzame ecologische voetafdruk

Als je een duurzame ecologische voetafdruk wilt achterlaten dan is dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je kan veel zelf doen een paar voorbeelden zijn:

  • Wordt VEGAN, de impact op je gezondheid en het land- en watergebruik is schrikbarend, om nog maar niet te spreken over het dierenleed wat je voorkomt.
  • Consumeer bewust, kies bewust voor duurzame diervriendelijke producten, liefst lokale retailers met een groene filosofie.
  • Kies bewust wat vaker voor de fiets of trein, laat die auto wat vaker staan.
  • Ga spaarzaam om met water, als het overal druppelt dan is dat een stortvloed bij elkaar.
  • Gebruik duurzame installaties en energie, zo min mogelijk gas.
  • Recycle, afval apart maakt zo'n enorm verschil.

En niemand is roomser als de paus, elk verschil wat er gemaakt wordt is er één. Al eet je de helft aan vlees, en pak je soms de fiets, en zelfs al zet je de kraan volop open op zomerse dag gewoon omdat het kan, weet dat jij het verschil maakt. Bewustwording is alles!

Duurzame voetafdruk met duurzame schoenen

Een groot verschil wat gemaakt kan worden is bijvoorbeeld met duurzame schoenen. Als je weet dat er voor elke 20 paar veganistische schoenen één koeienhuid minder gebruikt wordt dan is de besparing enorm te noemen. Denk aan water- en landgebruik en belasting in co2 en indirect scheelt dit een koe in de wei. Een kleine duurzame voetafdruk, zo zet je jouw beste beentje voor en is het milieu geen "enkel" probleem meer.

"Protecting the planet step by step"

 

 

 

Menu
Home
Dames
Heren
Accessoires
Login
Materialen
Blog
Winkelwagen
Verzendkosten
€ 6,95
Te betalen
Doorgaan met bestellen
Onderdeel van Dutch Focus Group | Copyright © 2021
Alle rechten voorbehouden
Veganwear.nl,
realisatie door
050media